Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetariskt: Linsbiffar med chili yoghurt
  • Operaströmming med potatismos och lingon
  • Wok på kyckling, färska grönsaker och nudlar chilicréme

Tisdag

  • Vegetariskt: Åkerbönsbiffar med västerbottenost, champinjon och gräslökssås
  • Stekt sidfläsk med löksås alt brunabönor
  • Fiskfilé med tomat, kapris, sardeller, basilika och citron

Onsdag

  • Vegetariskt: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade
    tomater
  • Parmesanost panerad kyckling med ris

Torsdag

  • Vegetariskt: Tortillas fylld med bönor och färska grönsaker
  • Panerad sejrygg romsås med dill och citron
  • Ärtsoppa med pannkakor och grädde

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Marinerad kotlettrad med chili bearnaise
  • Kyckling med råstekt potatis med basilika och vitlök

Lördag

Porterstek med brysselkål och svartvinbärs gelé

Söndag

Torskfilé med dansk remouladsås

Måndag

  • Vegetariskt: Afrikansk bön- och grönsaksgryta med kokos och koriander
  • Lasagne med tomat och parmesan
  • Kycklingbröst med citron och gräslöksås

Tisdag

  • Vegetariskt: Zucchinibiffar med lagrad ost och rårakor
  • Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot, räkor och dill
  • Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård

Onsdag – Husmanskostens dag

  • Vegetariskt: Mototsbiffar med stuvad vitkål
  • Pannbiff med löksky och saltgurka
  • Kolja med äggsås och persija

Torsdag

  • Vegetariskt: Blomkålsbiffar, gurksallad med vitlök och yoghurt
  • Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
  • Stekt fiskfilé med skarpsås och citron

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Kyckling orange med purjolök och rostade solroskärnor
  • Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor, vitvinssås

Lördag

Biffstroganoff med tomat, champinjoner och timjan

Söndag

Ugnsrostad kyckling med råstekt potatis

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ på telefon: 010-834 83 08

Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?