Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Kontakt
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
Mejl: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 3 (13-19 januari)
Måndag
- Vegetariskt: Afrikansk bön och grönsaksgryta med kokos och koriander
- Lasagne med tomat och parmesan
- Stekt kyckling med champinjon och gräslöksås
Tisdag
- Vegetariskt: med stuvad vitkål och rostade pumpakärnor
- Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot räkor, dill och gräslök
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
Onsdag
- Vegetariskt: Zucchini biffar med fetaost tomat och vitlökssås
- Kyckling orange med purjolök och rostade sesamfrön samt ris
Torsdag
- Vegetariskt: Blomkålsbiffar gurksallad med vitlök och yoghurt
- Rotmos med rimmad skinkstek och senap
- Stekt fiskfilé med skarpsås och citron
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Pannbiff med löksky och saltgurka
- Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor i vitvinssås
Lördag
Biffstroganoff med tomat, champinjoner och timjan
Söndag
Skinkstek med gräddsås och gelé
Vecka 4 (20-26 januari)
Måndag
- Vegetariskt: Rödbets biffar med purjolök och
Västerbottenost - Stifado på högrev, lök, paprika persilja
- Stekt sejrygg med vitvinskokta champinjoner
och broccoli
Tisdag
- Vegetariskt: Blomkålscurry med linser, spiskummin, chili, vitlök och kokos
- Stekt rimmat sidfläsk med löksås
- Marinerad kyckling med äppelcidersås
Onsdag
- Vegetariskt: Lasagne på bönor, körsbärstomater
och parmesanost - Ostfylld schnitzel bearnaisesås och rostad potatis
Torsdag
- Vegetariskt: Gul & gråärtsbiffar med spetskål och
dragonsås - Panerad fiskfilé med sås på äpple, kapris och
purjolök - Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Cajunkryddad kotlettrad med pepparsås
- Laxlasagne med dill, gräslök och räkor
Lördag
Fläskfilé med kastanjechampinjoner och stekt potatis
Söndag
Panerad torsk romsås med dill och gräslök. citron
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.