Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Kontakt
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
Mejl: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 51 (16-22 december)
Måndag
- Vegetariskt: Biffar på ärtfärs, fänkål, svamp och purjolök
- Kyckling lasagne med tomat och parmesan
- Sejrygg med basilikasås och färska grönsaker
Tisdag
- Vegetariskt: Linsbiffar med svartrot, morötter och pumpakärnor
- Stekt sidfläsk löksås eller bruna bönor
- Gulasch på högrev med paprika och spiskummin
Onsdag
- Vegetariskt: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker samt chilicrème
- Wermlandsbiffar med skysås, potatismos och lingon från Torfolk Gård
Torsdag
- Vegetariskt: Risottobiffar med bönor och purjolök
- Panerad fiskfilé med citron och örtsås
- Oxbringa med pepparotssås rotsaker och rosmarin
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Cajunkryddad kyckling med stekt potatis
- Fiskgratäng med färska grönsaker och räkor i hummersås
Lördag
Helstekt karré med dragonsås och blomkål
Söndag
Biffstroganoff med timjan, tomat och champinjoner
Vecka 52 (23-29 december)
Måndag
- Vegetariskt: Lasagne på bönor, spenat och parmesan
- Helstekt kotlettrad med pepparsås
Tisdag
- Julbuffé 189 kronor
- Bara små varmt 120 kronor
Onsdag
Laxfilé med gräslökshollandaise
Torsdag
Fläskfilé med stekt svamp och bacon
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Tortillas fyllda med nötfärs, färska grönsaker och chiliaioli
- Örtkryddad fläskkarré med pepparsås och broccoli
Lördag
Torsk med dansk remouladsås och citron
Söndag
Slottsstek med gräddsås och pressgurka
Vecka 1 (30 december- 5 januari)
Måndag
- Vegetariskt: Sötpotatisplättar med fetaost och solroskärnor
- Stekt kyckling med dragonsås och blomkål
Tisdag
Fläskfilé med rödvinssås och potatisgratäng
Onsdag
Prmesanostpanerad kycklig med basilikasås
Torsdag
- Vegetariskt: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade tomater
- Panerad torsk romsås med dill och citron
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Viltfärsbiffar med svamp och lingongräddsås
Lördag
Helstekt karré med dragonsås och blomkål
Söndag
Biffstroganoff med timjan, tomat och champinjoner
Vecka 2 (6-12 januari)
Måndag
Panerad fiskfilé med dansk remouladsås och citron
Tisdag
- Vegetariskt: Zucchini och mortotsbiffar med svartrot, broccoli och
pumpa kärnor - Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt brunabönor
- Kyckling i rödcurry med färska grönsaker, lime och kokos
Onsdag
- Vegetariskt: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker
- Fläsk schnitzel med rödvinssås och gröna ärtor
Torsdag
- Vegetariskt: Bönbiffar med vitlöks rostade grönsaker
- Pannbiff med stektlök, gräddsås och lingon
- Fiskgratäng med färska grönsaker, dill och gräslök
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Marinerad fläskkarré med pepparsås och rostad potatis
- Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och räkor
Lördag
Slottsstek med svartvinbärs gelé och pressgurka
Söndag
Tjälknöl med lingongrädde och potatisgratäng
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.