Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 8 (17-23 februari)
Måndag
- Vegetariskt: Linsbiffar med chili yoghurt
- Operaströmming med potatismos och lingon
- Wok på kyckling, färska grönsaker och nudlar chilicréme
Tisdag
- Vegetariskt: Åkerbönsbiffar med västerbottenost, champinjon och gräslökssås
- Stekt sidfläsk med löksås alt brunabönor
- Fiskfilé med tomat, kapris, sardeller, basilika och citron
Onsdag
- Vegetariskt: Pasta med grillade grönsaker, bönor och sås på soltorkade
tomater - Parmesanost panerad kyckling med ris
Torsdag
- Vegetariskt: Tortillas fylld med bönor och färska grönsaker
- Panerad sejrygg romsås med dill och citron
- Ärtsoppa med pannkakor och grädde
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Marinerad kotlettrad med chili bearnaise
- Kyckling med råstekt potatis med basilika och vitlök
Lördag
Porterstek med brysselkål och svartvinbärs gelé
Söndag
Torskfilé med dansk remouladsås
Vecka 9 (24 februari - 2 mars)
Måndag
- Vegetariskt: Afrikansk bön- och grönsaksgryta med kokos och koriander
- Lasagne med tomat och parmesan
- Kycklingbröst med citron och gräslöksås
Tisdag
- Vegetariskt: Zucchinibiffar med lagrad ost och rårakor
- Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot, räkor och dill
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
Onsdag – Husmanskostens dag
- Vegetariskt: Mototsbiffar med stuvad vitkål
- Pannbiff med löksky och saltgurka
- Kolja med äggsås och persija
Torsdag
- Vegetariskt: Blomkålsbiffar, gurksallad med vitlök och yoghurt
- Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
- Stekt fiskfilé med skarpsås och citron
Fredag
- Vegetariskt: Kockens val
- Kyckling orange med purjolök och rostade solroskärnor
- Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor, vitvinssås
Lördag
Biffstroganoff med tomat, champinjoner och timjan
Söndag
Ugnsrostad kyckling med råstekt potatis
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!
Beställ på telefon: 010-834 83 08
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
- Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
- Räksmörgås - 120 kronor
Tre snittar - 30 kronor/styck
- Räk, dill och citron
- Ost med päronconfite
- Rulle med tomat, parmesan och basilika
Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Fetaostpaj med oliver
Fyra sallader
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Rökt skinka och brieost - 99 kronor
- Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
- Räksallad - 120 kronor
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Mineralvatten och dricka - 20 kronor
- Juice - 20 kronor
Hembakade kakor och frukt
- Kaka - 25–35 kronor
- Frukt - 10 kronor
Buffé Guldkornet
- Marinerad fläskfilé
- Kycklingspett
- Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Hembakad focaccia med paprikacréme
- Oliver och soltorkade tomater
- Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
- Tomatsallad
- Kronärtskocksallad
- Bönsallad
- Blandsallad
Pris: 325 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Bönsallad
- Kronärtskocksallad
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 189 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.
Prisinformation
- Frukost: 89 kronor
- Lunch vardag: 119 kronor
- Lunch helg: 125 kronor
- Middag: 89 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.
Kontaktinformation
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se