Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Kontakt

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
Mejl: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Måndag

  • Vegetariskt: Afrikansk bön och grönsaksgryta med kokos och koriander
  • Lasagne med tomat och parmesan
  • Stekt kyckling med champinjon och gräslöksås

Tisdag

  • Vegetariskt: med stuvad vitkål och rostade pumpakärnor
  • Ugnsbakad fiskfilé med fänkål, morot räkor, dill och gräslök
  • Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård

Onsdag

  • Vegetariskt: Zucchini biffar med fetaost tomat och vitlökssås
  • Kyckling orange med purjolök och rostade sesamfrön samt ris

Torsdag

  • Vegetariskt: Blomkålsbiffar gurksallad med vitlök och yoghurt
  • Rotmos med rimmad skinkstek och senap
  • Stekt fiskfilé med skarpsås och citron

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Pannbiff med löksky och saltgurka
  • Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor i vitvinssås

Lördag

Biffstroganoff med tomat, champinjoner och timjan

Söndag

Skinkstek med gräddsås och gelé

Måndag

  • Vegetariskt: Rödbets biffar med purjolök och
    Västerbottenost
  • Stifado på högrev, lök, paprika persilja
  • Stekt sejrygg med vitvinskokta champinjoner
    och broccoli

Tisdag

  • Vegetariskt: Blomkålscurry med linser, spiskummin, chili, vitlök och kokos
  • Stekt rimmat sidfläsk med löksås
  • Marinerad kyckling med äppelcidersås

Onsdag

  • Vegetariskt: Lasagne på bönor, körsbärstomater
    och parmesanost
  • Ostfylld schnitzel bearnaisesås och rostad potatis

Torsdag

  • Vegetariskt: Gul & gråärtsbiffar med spetskål och
    dragonsås
  • Panerad fiskfilé med sås på äpple, kapris och
    purjolök
  • Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk

Fredag

  • Vegetariskt: Kockens val
  • Cajunkryddad kotlettrad med pepparsås
  • Laxlasagne med dill, gräslök och räkor

Lördag

Fläskfilé med kastanjechampinjoner och stekt potatis

Söndag

Panerad torsk romsås med dill och gräslök. citron

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.

Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.

Bröd

  • Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
  • Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor

Fyra fina snittar - 25 kronor/styck

  • Kallrökt laxrulle
  • Ädelost med päronconfit
  • Salami och soltorkad tomat
  • Räk och dill

Tre sorters mackor

  • Matig macka - 69 kronor
  • Matigare macka - 79 kronor
  • Matigast macka - 89 kronor

Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Räkpaj
  • Fetaost och salamipaj
  • Vegetarisk paj

Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion

  • Skaldjurssoppa
  • Svampsoppa

Fyra olika sallader

  • Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
  • Brie och salamisallad - 99 kronor
  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Räksallad - 110 kronor

Smörgåstårta - 80 kronor/portion

(Minsta antal 15 portioner)

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
  • Juice, cider - 20 kronor

Fikabröd

  • Bulle - 25 kronor
  • Kaka - 25–35 kronor
  • Fruktfat - 25 kronor

  • Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
  • Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
  • Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
  • Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
  • Tabbouleh på couscous
  • Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
  • Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
  • Hummus med persilja och nötter
  • Bröd med fänkålsfrön och kummin

Pris: 295 kronor per person

  • Salami och lufttorkad skinka
  • Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Fina oliver och soltorkade tomater
  • Hembakad focaccia med tapenade
  • Kronärtskockssallad
  • Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
  • Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner

Pris: 260 kronor per person

Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person

  • Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
  • Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
  • Harissamorötter med couscous och thahini
  • Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
  • Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
  • Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
  • Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
  • Hummus

Pris: 270 kronor per person

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Marinerade färska champinjoner
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 160 kronor per person

Prisinformation

  • Frukost: 83 kronor
  • Lunch vardag: 115 kronor
  • Lunch helg: 120 kronor
  • Middag: 85 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?