Till startsidan
Start /Nyhetsarkiv /Hållplats ICA Maxi i Kristinehamn får nytt läge
Ett utklipp från kartan över Linje 4:s dragning mellan Kristinehamns resecentrum och Övre kvarn. Kartan visar den nya placeringen av hållplatsen vid ICA Maxi.

Den röda pricken på kartan visar den nya placeringen av hållplats ICA Maxi där linje 5 i Kristinehamn stannar.

Hållplats ICA Maxi i Kristinehamn får nytt läge

Nu bygger Kristinehamns kommun en ny hållplats vid ICA Maxi. Den nya hållplatsen får ett väderskydd och är placerad vid Närkevägen, innan rondellen.

Värmlandstrafik och Kristinehamns kommun har under året jobbat för att få till ett nytt läge för hållplats ICA Maxi. Nu är en ny placering klar och Kristinehamns kommun har påbörjat byggnationen av bussficka och väderskydd.

Det är hållplatsen som du stiger på och av om du reser med linje 4 i västlig riktning som detta gäller, dvs från Övre Kvarn mot centrum. I östlig riktning gäller fortfarande hållplatsen längs ringvägen (som nu heter ICA Maxi).

I och med den nya hållplatsen får du en kortare väg mellan butiken och hållplatsen och du behöver inte heller korsa trafiken för att ta dig dit.

Klart under oktober

Arbetet förväntas vara klart under oktober och dagens hållplatsläge för ICA Maxi (i riktning mot centrum) kommer efter flytten att tas bort. När hållplatsen väl är färdigbyggd kommer vi att börja trafikera det nya läget.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?