Till startsidan
Start /Nyhetsarkiv /Stor kampanj – nu erbjuds bilåkare att testa på kollektivtrafik
Foto på David Widlund, marknadschef på Värmlandstrafik.

Stor kampanj – nu erbjuds bilåkare att testa på kollektivtrafik

Hej David Widlund, marknadschef för Värmlandstrafik! Nu får tusentals värmländska bilägare chansen att ansöka om att provåka gratis i två veckor med Värmlandstrafik.

Varför tycker du att man ska ansöka om det här erbjudandet?

Jag tror att många skulle resa mer kollektivt om de bara provade på det. Nu är ett bra tillfälle!

Kollektivtrafiken passar inte alla, så enkelt är det. Men, det vi vill säga är: ge den ett försök! Kanske hittar du ett nytt och billigare pendlingsalternativ till jobbet? Att testa och skapa sig en egen bild av vår trafik är det enda sättet. Kollektivtrafiken i Värmland utvecklar sig hela tiden, med allt från komfort- och tillgänglighetskrav, till pendlingstider och antalet avgångar. Har man en gammal bild, så stämmer säkert inte den längre.
Prova-på-möjligheten är ett erbjudande som vi vet att vi hämtar hem kostnadsmässigt, eftersom vi av erfarenhet också vet att många av våra prova-på-resenärer börjar resa med oss väldigt mycket mer efter provperioden.

Hur fungerar kollektivtrafiken i Värmland i dag?

Vi har en väl utbyggd trafik i våra starka stråk där det bor flest människor. Basen ligger i Karlstadsområdet, men vi har linjer med såväl bussar som tåg som rör sig över hela länet. Värmland är ett stort län och det är svårt att kunna täcka allt geografiskt. Parallellt med den befintliga strukturen av trafiken jobbar vi också med att utveckla framtidens kollektivtrafik som vi tror mycket på. Det bygger mindre på tidtabell och mer på hur resebehovet ser ut just i stunden. Det här testar vi med olika koncept så som X-linjen och Mixtrafik.

Hur bra är värmlänningar på att åka kollektivt?

Tittar vi utanför storstadsområdena så reser värmlänningarna i samma utsträckning som i övriga Sverige. Men det finns helt klart god potential för att fler värmlänningar ska börja resa kollektivt– och vi har plats för fler! Vi vill skapa en relevant och attraktiv kollektivtrafik som går när och där värmlänningarna behöver den.

Varför ska man åka kollektivt?

Att resa tillsammans ger en stor miljönytta, det sliter mindre på miljön om fyrtio personer åker buss tillsammans i stället för att åka i varsin bil. Sedan är det också mer sparsamt för plånboken. En bil kostar mycket, det är skatt, försäkring, drivmedel och underhåll. Genom att pendla med buss och tåg kan en familj slippa köpa ytterligare en bil och leva billigare. Det finns också undersökningar som tyder på att kollektivtrafiksresenärer rör på sig mer än bilister, vilket också gör nytta för hälsan!

Ni fick utmärkelsen av Svensk Kollektivtrafik att ni har Sveriges nöjdaste kunder år 2023, hur ser du på det?

Det är förstås en utmärkelse vi är väldigt glada och stolta över. Att kunderna har den bilden och tycker så är roligt, men vi vet också om att kundernas åsikter alltid är en färskvara. Vi kommer aldrig slå oss till ro. Värmlandstrafik vill alltid leverera en bra tjänst, och kommer att jobba vidare för att fortsatt ha Sveriges nöjdaste kunder!

Vilken favoritsträcka med kollektivtrafik har du själv i Värmland?

Finns otroligt många fina sträckor. För mig har Värmland alla delar, både vackra städer och orter, men också en otroligt fin natur. Jag skulle rekommendera alla att åka Fryksdalsbanan, det är en tåglinje mellan Torsby och Kil och som rör sig genom några av Värmlands vackraste delar.

Till erbjudandet!

 

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?