Game Programmer
Vill du lära dig skriva kod som skapar digitala världar och ger spelet liv? Game Programmer har tagits fram tillsammans med spelbranschen och ska ge dig de förutsättningar du behöver för att lyckas inom branschen. Det är en bra start om du vill starta eget eller bli anställd på en spelstudio.
Game Programmer är en två-årig utbildning för dig som vill specialisera dig inom spelprogrammering och komma till en trygg och lärorik studiemiljö. Utbildningens mål är att du lär dig programmering som hantverk med det primära syftet är att skapa datorspel. Målet är att ge dig de kunskaper och färdigheter som efterfrågas i Sveriges snabbt växande spelindustri.
Du kommer få lära dig koda egna spel
Lär dig hur bra kod skrivs och hur du kan applicera de tekniker och designmönstren som du lärt dig. Du lär dig skriva smidig och hållbar kod och att ta spelet från vision till färdigt spel.
Skapa din portfolio
För att visa spelbranschen din kompetens är din portfolio viktig. Den är ditt sätt att visa vad du kan göra och vad du kan bidra med till spelbranschen. Utbildningen kommer ge dig grundläggande undervisning, stöd i spelprojekt och utmana dig att skapa spel för framtiden. I spelutvecklarteams och tillsammans med likasinnade spelentusiaster skapas din framtida portfolio.
Få en bra start
Att lära sig programmering kan vara utmanande till en början. Du kommer att få jobba med lärare nära till hands och de ser till att du får de redskap som krävs för att komma igång. Med hög lärartäthet och 20 undervisningstimmar per vecka ger vi dig unika förutsättningar för ditt lärande.
På skolan finns utrymme för både lärande och nöje, här du får möjlighet ta del av en gemenskap och andra kreativa och liksinnade personer. Varför inte bo på skolans internat och ”leva spel” under två år?
Är du redo att skapa framtidens digitala nöjen?
Kursens undervisning sker på engelska.
Game Programmer
Längd: 2 år
Studietakt: 100 procent
Undervisningsspråk: Engelska
Utbildningsort: Kristinehamn
Start: 18 augusti 25
Studiestödsnivå, CSN: Eftergymnasial nivå
Internat: Ja
Avgift: Undervisningen på Kristinehamns folkhögskola är kostnadsfri men varje termin betalar du en avgift. Avgiften för ht-25 är ännu inte faställd.
Även kostnader för teknisk utrustning och resor tillkommer.
Anökan och antagning
Vår ambition är att skapa en dynamisk grupp med ett delat intresse för spel och teknik. Vi välkomnar alla bakgrunder, åldrar och kön.
Du behöver ha en fullgjord gymnasieutbildning mot minst YH-behörighet. Vi ställer inga krav på tidigare erfarenhet inom spelutveckling eller programmering men tidigare kunskap inom programmering eller liknande är meriterande.
Till Game Programmer antas varje år 16 personer. Slutligt urval sker utifrån antagningsintervjuer.
Fullständig ansökan innehåller:
- Personbevis (Skatteverket)
- Kopior på betyg/intyg från tidigare studier. (Scannas in digitalt i formaten JPEG, PNG eller PDF). Vänligen namnge filen eller filerna med ditt namn och att det är betyg/intyg. Exempel: Förnamn_Efternam_Betyg.
- Personligt brev som beskriver dig själv, ditt intresse för spelutveckling och programmering samt varför du vill gå utbildningen. Ca ett A4 i formaten Word eller PDF. Vänligen namnge filen med ditt namn och att det är ett personligt brev. Exempel: Förnamn_Efternam_Personligtbrev.pdf
- Tidigare erfarenhet av spelutveckling, programmering eller liknande är meriterande. Om du har några tidigare tekniska eller kreativa projekt så kan de vara fördelaktiga i antagningsprocessen. Har du skapat ett modd till ett annat spel, skrivit ett designdokument för ett spel du vill skapa eller programmerat någonting förut så uppmanas du dela med dig det du skapat. Skickas i lämpligaste formatet: PDF, PNG, MP4 eller ZIP om du har flera projekt att visa.
- Referenser
Intervjuprocess
Under intervjun bedömer vi:
- Dina förutsättningar för att lära dig spelprogrammering
- Ditt intresse för spelprogrammering
- Din förmåga för logiskt tänkande
- Dina förutsättningar att klara en heltidsutbildning
- Dina förutsättningar för personlig utveckling
- Din inskickade portfolio
Intervjutider är fördelade på flera dagar. Löpande antagning kan ske, dock antas högst fem personer direkt efter varje intervjudag.
Antagningsprocess
- Ansökan registreras.
- Bekräftelse att ansökan registrerats skickas till den sökandes angivna mail.
- Fullständig ansökan är ett krav, vid ofullständig ansökan ombeds den sökande komplettera via mail.
- Utifrån personligt brev och inlämnad portfolio, görs ett urval till antagningsintervju. Besked om intervju går ut via mail.
- Deltagande på intervju är en förutsättning för att bli antagen. Vid för få platser sker ett urval utifrån ambitionen att skapa en dynamisk grupp.
- Antagningsintervjuer sker i första hand digitalt, efter sista ansökningsdag.
- Efter urvalsprocessen är klar skickas ett skriftligt besked, via mail, med information om att du blivit antagen, reservplacerad eller fått avslag.
- Det är viktigt att du svarar på antagnings- eller reservplaceringsbeskedet.
- Du får ett välkomstbrev via mail där all information om kursstarten framgår.