Tack!
Arenorna och aktörerna som påverkar folkhälsans utveckling är både många och olika. Med filmen Tack vill vi hylla några ibland lite okända folkhälsohjältar och öka förståelsen för vad som kan påverka god och jämlik hälsa.
Vi är många som arbetar för att värmlänningen ska ha bästa möjlighet att trivas och må bra. Under Folkhälsoveckan 2025 kommer vi tillsammans undersöka hur vi kan arbeta än mer träffsäkert och effektivt för att bidra till jämlika förutsättningar till god hälsa hos Värmlands befolkning.
När: Vecka 15, 7–11 april, 2025
Hur: Webbinarier och konferens
Vem: Beslutsfattare och personer som arbetar med utveckling inom idéburna organisationer, Värmlands kommuner, Länsstyrelsen Värmland, Karlstads universitet och Region Värmland.
Välkommen att delta i folkhälsoveckan för att få ny inspiration, uppdaterad kunskap och möjlighet till nätverkande.
När vi som samhällsaktörer ska arbeta för en jämlik hälsa i befolkningen behöver vi känna till att vi kan påverka, vad vi kan påverka och hur vi gör det så att utfallet bidrar till de mål vi satt upp. Därför har årets folkhälsovecka temat Hur kan vi göra rätt saker på rätt sätt?
Aktörerna som har stor påverkan på folkhälsoutvecklingen i Värmland är kommunerna, politiken, civilsamhället och de regionala offentliga aktörerna. Det är aktörer som verkar på olika sätt i samhället. För att kunna anpassa informationen till respektive aktör väljer vi i år att ha olika målgrupper för olika tillfällen.
Måndag 7 april klockan 17:15–18:45
Webbinarium för målgruppen civilsamhället.
Tisdag 8 april klockan 8:30–10:00
Webbinarium för målgruppen politiker i länets kommuner och Region Värmland.
Onsdag 9 april klockan 8:30–10:00
Webbinarium för målgruppen regionala aktörer i Värmland, till exempel Länsstyrelsen Värmland, Region Värmland och Karlstads universitet.
Torsdag 10 april klockan 8:30–10:00
Webbinarium för målgruppen tjänstepersoner i Värmlands kommuner.
Vi är många som varje dag arbetar för en bättre och mer jämlik samhällsutveckling – men hur kan vi stärka varandra och skapa större genomslag tillsammans? Det pratar vi om under folkhälsoveckans konferens.
Du får bland annat lyssna till Aygül Kabaca som är jämlikhetskonsult vid företaget Make Equal. Hon inspirerar, konkretiserar och ger verktyg som alla samhällsaktörer har nytta av i arbetet för god och jämlik hälsa i Värmland.
Vi har mycket att vinna på att samspela, lära och inspireras av andra värmländska aktörer. Det ska vi också göra under konferensen, vilket gör att du får veta mycket om andra aktörer och kanske hittar du också en samverkanspartner under konferensen.
Konferensen vänder sig i första hand till beslutsfattare och personer som arbetar med utveckling inom idéburna och offentliga organisationer. Andra intresserade är också välkomna.
Fredag 11 april klockan 9:00–15:00, med registrering från 8:30.
Vi ses på Gustaf Fröding hotell, Karlstad.
Ingen deltagaravgift tas ut för varken webbinarierna eller konferensen.
För att lättare kunna anpassa informationen väljer vi i år att ha olika målgrupper för olika tillfällen. Alla intresserade är välkomna till alla tillfällen men ska vara medvetna om vilka målgrupper som informationen är anpassad för. Om du deltar i både konferensen och det webbinarium som är riktat till din aktör får du störst värde av folkhälsoveckan, så anmäl dig gärna till båda.
Anmälningslänkar finns under respektive webbinarium och konferens.
Arrangör för webbinarierna är Region Värmland. Konferensen genomför vi tillsammans med organisationen Värmlands idéburna.
Frågor om folkhälsoveckan: elin.bergstrom@regionvarmland.se
Frågor om anmälan: asa.henriksen@regionvarmland.se
I år delas inte folkhälsopriset ut under folkhälsoveckan. Det delas ut veckan efter, onsdag 16 april 2025.
Arenorna och aktörerna som påverkar folkhälsans utveckling är både många och olika. Med filmen Tack vill vi hylla några ibland lite okända folkhälsohjältar och öka förståelsen för vad som kan påverka god och jämlik hälsa.