Till startsidan
Start /Nyhetsarkiv /Nära vård i Värmland - nyhetsbrev juni 2024
Blommor

Stöttande och informativa utbildningsfilmer och flera goda exempel i juni månads nyhetsbrev.

Nära vård i Värmland - nyhetsbrev juni 2024

Nya utbildnings- och informationsfilmer om arbetet mot nära vård, hälsa och omsorg samt många fina exempel i nära vård-anda finner du i juni månads nyhetsbrev. Glad sommar!

Goda exempel från länet

Biståndsbedömare på vårdcentralen Gripen: utökat samarbete mellan Region Värmland och Karlstads kommun efter lyckat test på akuten

Sedan oktober 2023 arbetar en biståndsbedömare från Karlstads kommun på akutmottagningen vid Centralsjukhuset Karlstad. Konceptet har blivit så framgångsrikt att ett liknande arbetssätt nu införs på vårdcentralen Gripen i Karlstad. På tisdag är det drop-in på vårdcentralen Gripen med möjlighet att träffa biståndsbedömare Alexander Pettersson.

Biståndsbedömare på vårdcentralen Gripen i Karlstad

Folktandvården knackar på – ökar jämlikheten till tandvård

I Folktandvården Värmland arbetar flera team av tandsköterskor och tandhygienister med hembesök för att förbättra munhälsan hos personer med stort omvårdnadsbehov.
– Det är ett viktigt samarbete mellan folktandvården och kommunerna – vi gör detta tillsammans, med patientens bästa för ögonen, säger Mimmi Eliasson, tandsköterska.

Folktandvården knackar på – ökar jämlikheten till tandvård

Att se världen genom andras ögon

Hur är det leva med KOL, ha en synnedsättning eller ensidig förlamning? Vilken är patientens upplevelse och hur kan vård- och omsorgspersonal använda den erfarenheten i sitt arbete? Det och mycket annat har individ- och omsorgsavdelningens medarbetare i Hagfors kommun testat.

Att se världen genom andras ögon - empativerkstad i Hagfors

Pris för Innovationsförmåga genom samarbete

”Med över 20 års erfarenhet inom offentlig verksamhet, förstår hon de utmaningar som hälso- och sjukvården står inför. Hon strävar ständigt efter att tänka nytt och testa innovativa lösningar för att förbättra vårdkvaliteten”. Det är en del i motiveringen till Åsa Wahlén, verksamhetschef vårdcentralsområde södra Karlstad, Region Värmland, som den 13 juni vann pris i kategorin Innovationsförmåga genom samarbete när årets Digitalwell awards delades ut i Karlstad.

Innovationsförmåga genom samarbete

Sök länsgemensamma medel för utveckling av nära vård, hälsa och omsorg senast 30 september

2024 finns länsgemensamma stimulansmedel att söka för aktiviteter och projekt som driver utvecklingen av god och nära vård, hälsa och omsorg i Värmland framåt. Hittills har tio ansökningar kommit in.

Här hittar du mer information om förutsättningarna och hur du går tillväga

Inspirationsmånad november 2024 - anmäl aktiviteter och berätta vad du vill veta mer om

Den årliga inspirationskonferensen om nära vård, hälsa och omsorg i Värmland ersätts i år av en inspirationsmånad i november 2024 med en rad olika arrangemang för olika målgrupper.

Anmäl aktiviteter och berätta vad du vill veta mer om

Informations- och utbildningsfilmer till APT, ledningsgrupper och samverkansmöten om arbetet till nära vård, hälsa och omsorg

Nu finns ett samlat utbildnings- och informationsmaterial om arbetet med nära vård, hälsa och omsorg i Värmland. Informationen ska öka kunskapen om varför arbetet är nödvändig, skapa förståelse och acceptans, öka kunskapen om Värmlands målbild och färdplan samt skapa dialog om hur arbetet till nära vård, hälsa och omsorg kan fortsätta i den egna verksamheten. Målgrupp är chefer och medarbetare i Region Värmland, länets kommuner och privata aktörer.

Materialet kan användas som underlag för diskussion vid möten och som rena informationsfilmer. Du hittar materialet på Utbildningplattformen, den plattformen som samlar de klassrums- och onlinebaserade utbildningar som Region Värmland erbjuder. Som extern part kan du skapa ett eget konto och logga in.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?