Till startsidan
Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / U-dextropropoxifen och U-LSD (screen) skickas från och med 6 juli till Karolinska Universitetssjukhuset

U-dextropropoxifen och U-LSD (screen) skickas från och med 6 juli till Karolinska Universitetssjukhuset

Screen av U-LSD och U-dextropropoxifen i urin kommer inte längre att utföras vid klinisk kemi, CSK. Detta på grund av minskad efterfrågan i regionen sedan flera år, samt att sant positiva fynd förekommer ytterst sällan, vilket talar för att drogerna är utdaterade och impopulära.

Nytt analyserande laboratorium

Analyser av U-LSD och U-dextropropoxifen kommer i stället finnas tillgängliga som externa analyser och skickas till klinisk farmakologi, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna. Cut-off (beslutsgränser) är samma som tidigare. Här utförs sedan tidigare även eventuell verifiering av positiva provresultat.

Provtagningsanvisning

Var god se provtagningsanvisningar för information om remiss och provrör med mera.
Analys beställs på remiss Droganalys, Klinisk farmakologi; beställs direkt från KS.

Nytt utbud på laboratoriet klinisk kemi Karlstad

I höst planeras ett instrumentbyte och i samband med detta kommer analysutbudet för screening av droger i urin att uppdateras med nya analyser.

Nytt provrör till Universitetssjukhuset Örebro

Vi passar även på att informera om att provrören för droganalyser i urin som skickas till Örebro har ändrats och man ska numera använda 10 mL plaströr (polypropen) med konisk botten och gult skruvlock. Information finns i provtagningsanvisningarna.

U-dextropropoxifen och U-LSD (screen) skickas från och med 6 juli till Karolinska Universitetssjukhuset 19-2024 (pdf) Pdf, 201 kB.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats