Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Regionala utvecklingsnämnden i korthet 1 oktober
Nämnden står samlad utanför en byggnad som det står Brobygrafiska på.

Regionala utvecklingsnämnden hade tisdagens sammanträde på Brobygrafisk i Sunne.

Regionala utvecklingsnämnden i korthet 1 oktober

När regionala utvecklingsnämnden sammanträdde under tisdagen hölls mötet på Brobygrafiska i Sunne. Nämnden fick lära sig mer om skolan och deras utbildningar och passade även på att besöka Tetra Pak för att lära sig mer om deras verksamhet.

Studiebesök i Sunne

Nämnden hälsades välkommen till Sunne av Håkan Werme, rektor på Brobygrafiska. Han berättade om skolan som erbjuder yrkeshögskoleutbildningar (YH) och uppdragsutbildningar inom grafisk teknik och design, förpackningsdesign och digitala medier. På sammanträdet deltog också Daniel Frykenstam, vd på Primeblade Sweden, som berättade om företagets verksamhet i Sunne och internationellt. Dagen avslutades med ett verksamhetsbesök på Tetra Pak i Sunne.

– Det har varit väldigt intressant att få veta mer om delar av Sunnes näringsliv. Och även höra hur Broby Grafiska jobbar med yrkesutbildningar inom den grafiska branschen, säger Erik Evestam (C), ordförande regionala utvecklingsnämnden.

Redovisning av delårsrapport

Under sammanträdet godkände nämnden redovisningen av delårsrapporten. Nämnden visade ett överskott på 9,5 miljoner kronor för perioden 1 januari till 31 augusti 2024. Av överskottet berodde 5,2 miljoner kronor på lägre verksamhetskostnader än budgeterat.

Förslaget är att nämnden vid nästa sammanträde beslutar att omvandla delar av överskottet till egna regionala projektmedel, vilket skulle resultera i att helårsprognosen visar ett överskott på 0,5 miljoner kronor.

Särskilda händelser under året

  • TEN-T (The Trans-European Transport Network) Oslo-Stockholm beslutades av EU-parlamentet att ingå som stomnätskorridor, den högsta statusen inom TEN-T.
  • Stärkt samarbete mellan regionerna Värmland och Örebro län vad gäller utveckling i stråket Karlstad–Örebro, bland annat med lansering av svenska säkerhetsstråket.
  • Översyn av länstransportplanen startades upp.
  • Översyn av basfinansieringssystemet påbörjades.
  • Timbanken lanserades, ett stöd till värmländska småföretag.

Fler händelser hittar du i delårsrapporten

Erik Evestam (C)

Ordförande regionala utvecklingsnämnden

Telefon: 076-527 38 44

E-post: erik.evestam@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?