Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Hallå där Robert P Olsson

En heldag med massor av film och storpublik. Filmutvecklare Robert P Olsson är nöjd med årets Filmörnen

Hallå där Robert P Olsson

I lördags var det filmfestival i Skoghalls Folkets Hus. Filmutvecklare Robert P Olsson berättar om dagen.

Hur många priser delade ni ut på Filmörnen?

– Filmörnen är en riktig prisfest. 22 priser till filmare, allt från bästa foto, regi och barnskådespelare till själva Filmörnen vinnaren. Det var fem priser som delades ut i tävlingen Noomaraton. Plus andra publika tävlingar som filmquiz och arkadspel och där var det ytterligare 14 priser för olika typer av insatser under själva festivalen..

Berätta mer om filmen Cuculus som tog storslam

– Cuculus är ett poetisk drama som handlar om Max som tvingas återvända till sitt barndomshem, en plats han lämnade bakom sig för många år sedan på grund av traumatiska händelser. Handlingen förstärks av röstmeddelanden som för oss framåt i berättelsen.

Du berättade i pressmeddelandet om Filmörnen Young, hur blev den delen av festivalen?

– Vi är oerhört glada över att filmintresserade unga från kulturskolorna i Kristinehamn, Kil och Torsby kom och deltog i Filmörnen Young. De hade bland annat en egen animationsworkshop som fortsatte långt efter avslut där de satt med IPads och animerade vidare.

Vad var det bästa med festivalen?

– Att det är en heldag med filmisk puls, överallt. Och att filmare får uppleva sina filmer på bioduken med storpublik, vilket det verkligen var i år.

När börjar ni planera för Filmörnen 2025?

–Vi ska smälta årets festival, utvärdera om två veckor, men i och med den utvärderingen så börjar arbetet med 2025. Nu kör vi!

Läs mer om alla pristagare på Filmörnen.nu

Läs mer om Filmörnen i regionens pressmeddelande

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?